fbpx

Здравейте!
Аз съм Искра

Онлайн маркетинг специалист, блогър, лайв коуч, лектор, майка, пътешественик и непоправим оптимист, готов да ви помогне да развиете бизнеса, който ще обичате и да заживеете така, както мечтаете!

Защото няма по-голямо щастие от това, да си причина за нечия усмивка и радост!

Моята история с възходи и падения, пробване на различни неща и търсене на себе си

Кариерното ми развитие в маркетинга започна през 2012-та година в голяма международна компания като оптимизатор (SEO). През 2014- та, на 25 години, вече бях регионален маркетинг мениджър в една от най-успешните интернационални фирми в родния ми град. Имах удоволствието да работя с невероятен екип от професионалисти, който сформирах от нулата.

2015-та година с най-прекрасния екип

Но един ден разбрах, че не съм щастлива с тази работа

Отивайки на работа един слънчев ден си помислих “Никога няма да си върна обратно тези 8 часа”. Дадох си сметка, че не съм нито вдъхновена, нито мотивирана сутрин, не бях удовлетворена и в края на деня. Напротив, чаках 8-те часа да се изнижат с нетърпение и най-важното – чувствах се като в клетка. Имах фиксирано работно време, фиксирано работно място в офис, 20 дни отпуска на година и трябваше да изпълнявам задачи, които не мислех, че са правилните. И всичко това за фиксирана заплата и без възможност за повече професионално и личностно развитие.

И така в този ден напуснах работа

Без план и без резервен вариант. Бях супер уплашена от неизвестното, плаках доста при мисълта, че може да се проваля, но в същото време усещах и вълнението, че вече нямам ограничения и мога да правя каквото поискам. Знаех, че има нещо повече в живота от това да ходя на работа, която не ме удовлетворява, да спя, да ям и на другия ден отново същото.

Просто нямаше начин
това да е животът ми в следващите 20-30-40 години.
Сигурна бях, че има нещо повече!

Имах нужда да се чувствам удовлетворена в края на деня, а моят начин е като знам, че съм помогнала на други хора да заживеят както мечтаят. Исках сама да съм си шеф, да правя каквото искам и чувствам за правилно, а не да изпълнявам задачи, в които не виждам смисъл. Исках аз да си избирам с кого да работя.

И сега какво?

Започнах да умувам с какво ми се занимава. Какви ми харесва? Пробвах различни неща – дропшипинг, мултилевъл маркетинг, но хората все ме търсеха с въпроси за оптимизация, сайтове и маркетинг. В един момент реших да спра да се дърпам от това, което само идва при мен. И така започна моето приключение.

Щастливи лица след приключване на SEO обучение

От 2016-та година, след някои възходи и падения…

Реших да направя нещо “лесно” – да напиша наръчник как хората да разширят бизнеса си чрез успешен сайт. Исках да покажа колко различен е 21 век с всичките технологични постижения и новите възможности, които те предоставят. Сега можем да постигнем повече, от когато и да било. Това е идеята зад книгата “Наръчник на Успешния сайт”.

С много кураж, амбиция и любов, създадох фирма. Започнах като фрийлансър за оптимизация на сайтове и платени реклами, участвах като лектор по различни събития и благодарение на препоръките от клиенти и курсисти, работата нарастна и се оказа, че 24 часа в денонощието не стигат. Затова и реших да променя бизнес модела си и преминах от предоставяне на услуги към обучения.

Обожавам да работя с хора с големи мечти, които са готови да действат, за да ги постиганат, да изградят бизнес, който ще обичат. Бизнес, който резонира с личността и ценностите им. Има нещо магично да споделяш радостта на човек, който току-що е успял с твоя помощ.

Декември 2018-та – U.S. Alumni

Имах честта да представлявам България на International Visitors Leadership Program (IVLP) за жените в предприемачеството в Щатите. В продължение на 3 седмици обменяхме опит и знания с 53 фантастични жени – представителки на ¼ от държавите в света. Това определено беше уникално преживяване и съответно ме вдъхнови още повече да подпомагам развитието на други жени.

На 13.10.2021

Станах майка на прекрасна дъщеричка – Карина. И съм изключително щастлива и благодарна, че през 2016-та взех спонтанното решение да се отдръпна от стандартния корпоративен свят с фиксирано работно време и локация. Така ще имам възможност да съм до нея докато расте, да организирам деня си спрямо детска градина, игри, пътешествия и да не пропускам важните моменти от детството ѝ, които никога няма да се повторят.

Ако можете да се припознаете в историята ми

и искате да живеете както мечтаете, мога да ви помогна да го постигнете. Не е нужно да се лутате сами, можете да получите помощ и напътствия от човек, който вече е минал по този труден път. Разгледайте груповата коучинг програма, която създадох с много любов. Ще се радвам да се включите в нея и да съм част от вашето пътешествие към мечтания живот.